wtorek, 15 października 2013

WYŚMIENITY DUET, CZYLI PALUSZKI KRABOWE Z KREWETKAMI

Wspaniałe, lekkie danie dla wielbicieli krewetek i paluszków krabowych. Doprawione chili i świeżym imbirem, w towarzystwie podsmażonych pomidorków koktajlowych i chrupiącej fasolki, idealnie nadaje się na lunch, a nawet obiad.
Składniki:
20 krewetek
opakowanie paluszków krabowych
2 cm korzenia imbiru
łyżeczka chili w proszku
sól
opakowanie pomidorków koktajlowych
30 dkg zielonej fasolki szparagowej
łyżka masła
Przygotowanie:
Krewetki i paluszki wkładamy do miski, solimy, przyprawiamy chili i startym na drobnej tarce imbirem (wcześniej obranym), odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki, wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gotujemy kilka minut, żeby jej twardość była taka jak najbardziej lubimy:-) Pomidorki myjemy i czekają:D
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy krewetki i paluszki, obsmażamy na dużym ogniu przez około 2-3 minuty. Przesuwamy na bok i wrzucamy pomidorki. Pomidorki podsmażamy aż popęka skórka, delikatnie solimy.
Fasolkę prosto z wody układamy na talerzu, obok pomidorki, krewetki i paluszki. Zjadamy!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz