Jecie czasem parówki? My raczej niezbyt często, bo tyle się piszę o tym co w nich jest zmielone... Pozwolicie, że nie przytoczę. Ale zakładam, że jak raz na jakiś czas (nie zastanawiając się zbytnio nad składem) zjemy parówkę, to nie umrzemy. Niektórzy lubią z wody, inni smażone, a poniżej pomysł na parówki z serem, owinięte pszenną tortillą, smażone. Moje dzieci były zachwycone.
Taka usmażona tortilla jest mega chrupiąca, a po odgryzieniu kawałka, roztopiony ser ciągnie się i ciągnie...
Składniki:
4 tortille
4 parówki
kawałek żółtego sera
olej do smażenia
wykałaczki
Przygotowanie:
Parówki nacinamy wzdłuż, a w nacięcie wkładamy ser żółty. Tak przygotowane parówki zawijamy w tortille i spinamy wykałaczkami. Smażymy na głębokim tłuszczu. Olej musi być dobrze rozgrzany. Wystarczy chwilka z każdej strony i pyszna parówkowa-niezdrowa przekąska gotowa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz