piątek, 21 czerwca 2013

KOLOROWA SALSA
Jako, że dziś piątek i znowu czas na grilla, będzie przepis na salsę. Świetna jako dodatek do mięsa, zamiast sałatki. Lekka i pachnąca kolendrą.
Składniki:
avocado
puszka kukurydzy
czerwona papryka
3 pomidory bez skórki
świeża kolendra
cytryna
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pomidorki kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy odsączoną kukurydzę, drobno posiekaną paprykę oraz avocado. Garść kolendr drobno siekamy wrzucamy do miski. Cytrynę sparzamy. Do pokrojonych warzyw ścieramy trochę skórki, wciskamy sok z połowy cytryny. Solimy, pieprzymy, dodajemy około 4 łyżek oliwy z oliwek i mieszamy. Wstawiamy na godzinkę do lodówki i gotowe!
Przepis podejrzany na http://wszystkookuchni.pl/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz