poniedziałek, 20 maja 2013

SAŁATKA Z RYŻEM, KURCZAKIEM I AVOCADO
Ta sałatka to hicior, robimy ją już od kilku lat. Nawet już nie pamiętam jak trafiła do naszego menu, ale pojawia się prawie na wszystkich rodzinnych imprezach:-)
Składniki:
torebka ryżu
1 pierś z kurczaka
natka pietruszki
avocado
czerwona papryka
mała cebulka
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
sól, słodka papryka, chili
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na jak najmniejsze kawałeczki. Smażymy na złoty kolor z solą i odrobiną słodkiej papryki. W tak zwanym międzyczasie gotujemy ryż, gotowy wysypujemy do miski, a na niego kurczaka. Paprykę, avocado myjemy, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami. Natkę pietruszki siekamy, cebulkę i czosnek też. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą, 1/2 łyżeczką chili oraz oliwą z oliwek. Smacznego!

SERDECZNIE POZDRAWIAM NOWINY ZABRZAŃSKIE!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz