niedziela, 16 marca 2014

SAŁATKA Z KASZY GRYCZANEJ

Gdybym miała powiedzieć jakiej kaszy nie lubię, to jako pierwszą i jedyną, wymieniłabym kaszę gryczaną. Nie lubię jej z mięsem i sosem, nie przepadam też za kotletami z gryczanej. Gryczana jest po prostu fuuuuuuj.
Ale jakieś 2 tygodnie temu znalazłam formę, w której mi odpowiada i jest pyszna! Sałatka! Aż się wierzyć nie chce :-) Zdjęcia niestety nie ma, bo jest jakaś nie fotogeniczna. Ale zróbcie ją, bardzo polecam!
Składniki:
4 torebki kaszy gryczanej
podwójna wędzona pierś z kurczaka
puszka kukurydzy
1 por
1 mały jogurt grecki
3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy, wysypujemy z woreczków do dużej miski. Dorzucamy odsączoną kukurydzę, drobno pokrojoną pierś z kurczaka. Pora myjemy, przekrajamy wzdłuż na cztery i drobno siekamy, dosypujemy do pozostałych składników, mieszamy. Dodajemy majonez, jogurt, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Możecie jeść od razu!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz