czwartek, 20 lutego 2014

TORT CHEESEBURGER

Na specjalne zamówienie mojej ukochanej chrześnicy ( i imienniczki) powstał taki oto tort. W jego wnętrzu krył się kakaowy biszkopt przełożony czekoladową masą z kawałkami czekoladowych wafelków.
Biszkopt można przygotować z tego przepisu http://martakuzminska.blogspot.com/2012/11/pijana-wuzetka-pyszny-kakaowy-biszkopt.html
Składniki na krem:
1,5 kostki masła
200 g gorzkiej czekolady
6 łyżek nutelli
6 wafelków np. princepolo lub góralki
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy nutelle i rozpuszczoną czekoladę. Wafelki siekamy i też dodajemy do masy, delikatnie miksujemy i gotowe!
Możemy też odłożyć trochę masy bez wafelków, można nią posmarować boki tortu i obsypać siekanymi orzechami. Obiecuję, że tort będzie smaczny i ładny :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz