środa, 15 stycznia 2014

A NA PRZYSTAWKĘ PANIEROWANY CAMEMBERT NA SAŁACIE

Jeśli lubicie sałaty i ser, to ten przepis powinien Wam się spodobać. Danie jest smaczne i łatwe w wykonaniu.

Składniki:
2 okrągłe sery camembert
opakowanie rukoli
słoik szparagów
4 pomidory
ocet balsamiczny lub salsa balsamiczna
1 jajko
bułka tarta
mąka
olej do smażenia
sól, pieprz 
bagietka czosnkowa do zapieczenia
Przygotowanie:
Sałatę myjemy, odstawiamy do ocieknięcia. Rozkładamy na 4 talerze. Na sałacie kładziemy pokrojone w plasterki pomidory oraz po 2 szparagi.
Sery kroimy na ćwiartki. Jajko należy roztrzepać z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Ser dokładnie panierujemy w mące, następnie w jajku  oraz bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Gorący ser układamy na szparagach. Całość polewamy salsą balsamiczną. Serwujemy z gorącą, czosnkową bagietką. Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz