niedziela, 30 grudnia 2012

TATAR
Zainspirowana przepisem znalezionym na stronie Kwestia Smaku postanowiłam przygotować tatara z suszonymi pomidorami i oliwą truflową.
Powstało zaskakująco smaczne, całkiem nowe danie:-)
Składniki:
80 dkg ligawy wołowej
3 jajka
słoiczek suszonych pomidorów w zalewie
oliwa truflowa
świeżo zmielony pieprz
sól
cebula
Przygotowanie:
Mięso myjemy, wycinamy błonki, jeden raz mielimy. Dodajemy 1 całe jajko i 2 żółtka, dużo świeżo zmielonego pieprzu, pokrojone drobno suszone pomirory, sól do smaku i około 4 łyżek oliwy truflowej. Następnie dobrze mieszamy, próbujemy, doprawiamy do smaku.
Serwujemy na półmisku z drobno posiekaną cebulką, świeżą bagietką i masłem lub w postaci gotowych mini kanapeczek z bagietki, udekorowanych półplasterkami cebuli.
Wyśmienity pomysł na sylwestrową kolacją (to już jutro!).
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz