sobota, 15 września 2012

MAŚLANE MOTYLKI
Moje dzieci stwierdziły, że w nosie mają tiramisu z figami, nie lubią i jeść nie będą!
Wera postanowiła, że sama coś upiecze i tak powstały słodkie motylki.
Składniki:
125 g masła
125 g cukru
250-300 g mąki
2 jajka
aromat waniliowy
Sposób przygotowania:
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać mąkę, jajka i odrobinę aromatu.
Zagniatamy i wkładamy na pół godziny do lodówki. W tzw. międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasteczka pieczemy 10-15 minut, na złoty kolor.
Można je polukrować i udekorować. Żeby zrobić lukier wystarczy utrzeć 1 białko z 250 g cukru pudru.
Jak widać, całość dziecinnie prosta;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz