piątek, 22 lutego 2013

CIASTECZKA CZEKOLADOWO-CZEKOLADOWE
Idealne dla miłośników czekolady. Smakują wybornie! 
W kakaowej masie znajdziecie kawałki gorzkiej i białej czekolady.
Kto na diecie, niech nie próbuje! Po zjedzeniu jednego, trzeba stoczyć ze sobą nie lada bitwę, żeby oprzeć się pokusie i nie sięgnąć po kolejne...
Nie uwierzycie, ale przepis znaleziony w gazetce dla dzieci.
Składniki:
250 g margaryny
200 g brązowego cukru
3 jajka
300 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
60 g kakao
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1 tabliczka białej czekolady 
Przygotowanie:
Margarynę miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę, jaka, proszek do pieczenia, kakao. Czekoladę grubo siekamy i dodajemy do ciasta.
Za pomocą łyżeczki nakładamy niewielkie porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Trzeba pamiętać, żeby zachować odstępy między ciastkami, inaczej skleją się w trakcie pieczenia.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, 180 stopni, około 10 minut (można sprawdzać patyczkiem).
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz