niedziela, 7 października 2012

FASZEROWANE PIECZARKI

Składniki:
pół kg małych pieczarek
pół kg mielonego mięsa (może być wieprzowe lub z indyka)
słoiczek zielonych oliwek
parmezan do posypania
odrobina oleju
czarny pieprz
Przygotowanie:
Nóżki wyciąć i pokroić. W miarę możliwości wydrążyć środki i też pokroić.  Posiekane drobno pieczarki i oliwki dodać do mielonego mięsa. Do farszu dolać odrobinę oleju, świeżo zmielonego pieprzu - dobrze wymieszać.
Mięsko nakładamy do kapelusików i układamy na blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy 45 minut. Wyjmujemy, posypujemy startym parmezanem i zapiekamy kolejne 5 minut.
Pieczarki są już gotowe:-) Ja podałam je z grzankami skropionymi oliwą truflową. Myślę, że równie wyśmienicie będą smakowały podane na ulubionej sałacie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz