sobota, 12 maja 2012

ROLADA SZPINAKOWA
Coś dla amatorów szpinaku! Pyszna i piękna rolada szpinakowa.
Z doświadczenia wiem, że kusi nawet tych, którzy twierdzą, że nie jadają szpinaku:))
Składniki
1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego
2 łyżki mąki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
4 jajka 
2 serki Almette chrzanowe
łosoś w plastrach wg uznania
Przygotowanie
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz. Porządnie odparowujemy i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku, potem mąka. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę (koniecznie wyłożoną papierem do pieczenia) i pieczemy do suchego patyczka w 190 stopniach (tak około 10 minut). Przestygnięty placek smarujemy serkiem, na to układamy łososia.rył całość. Zwijamy jak roladę i zawijamy w folię i wkładamy do lodówki i gotowe!

2 komentarze:

  1. Jakimś cudem udało mi się przejść procedurę dodawania komentarzy :D
    Rolada PYCHA!!!! Ostatnio sama zjadłam całą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglada pysznie! Na pewno sprobuje:-)

    OdpowiedzUsuń