czwartek, 10 kwietnia 2014

KABANOSY W CIEŚCIE

Świetne danie do schrupania przed telewizorem lub na imprezę. Można zajadać z sosem lub bez. Łatwizna!
Składniki:
pół kg pikantnych kaanosów
1 opakowanie ciasta francuskiego
Przygotowanie:
Ciasto francuskie trzeba pociąć na kwadraty, następnie na trójkąty. Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i owijamy trójkątami z ciasta francuskiego. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 15-20 minut,
Jeśli lubicie ser, to można go położyć na cieście i dopiero wtedy zawinąć kabanosa. A jeśli lubicie pikantne smaki, to ciasto można posmarować pastą z ostrej papryki. Eksperymentujcie! Smacznego!

2 komentarze:

  1. no wlasnie szykam najbardziej pikantnych kabanosow i nie moge znalezc. te maestro piri piri sa dla mnie za slabe

    OdpowiedzUsuń
  2. Można posmarować ciasto francuskie pikantną pastą i dopiero położyć kabanosa

    OdpowiedzUsuń